Maak meteen een afspraak: 

 

phone
 
046-4007707
 
e mail
 

info@pmczuid.nl 

 

Echografie

 

"Kan er met echografie een verkalking in mijn schouder worden opgespoord?"
"Geeft echografie een beeld van mijn achillespees klachten?"

 

Wat is echografie?

De meeste mensen kennen de echografie voornamelijk van de zwangerschapsecho. De echo's die in onze praktijk worden gemaakt zijn echo's van het bewegingsapparaat (musculoskeletaal).

Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen. Op de huid wordt een apparaatje geplaatst dat de geluidsgolven uitzendt.
Deze geluidsgolven worden door verschillende weefsels teruggekaatst. De teruggekaatste geluidsgolven (echo's) worden door hetzelfde apparaatje weer opgevangen en door middel van een computer op een monitor in beeld gebracht.

Echografie geeft een goed beeld van zacht weefsel, de zogenaamde "weke delen" van het lichaam, zoals bijvoorbeeld spieren, pezen en gewrichtsbanden.

 

Kosten en vergoedingen

Het echografie-onderzoek wordt gedaan als aanvulling van het fysiotherapeutisch onderzoek of ter ondersteuning van een shockwave behandeling. Daarom vallen bij een fysiotherapeutisch onderzoek de kosten onder fysiotherapie; bij een shockwave behandeling zit het echografie onderzoek standaard in het behandeltraject.

 

Informatie

Bel voor informatie of een afspraak naar:

046 - 4007707

E-mail: info@pmczuid.nl

Privacy verklaring: link

 

Directe Toegankelijkheid

Voor een behandeling is een verwijsbrief van uw huisarts of specialist niet nodig.

acceptPatienten beoordelen de praktijk met een 9,2

Certificaat Qualizorg

HKZ-certificaat

© 2023 ParaMedisch Centrum Zuid
Ontwikkeling en hosting: Webdesign Creations
Back to Top