Maak meteen een afspraak: 

 

phone
 
046-4007707
 
e mail
 

info@pmczuid.nl 

 

Osteopathie

 

“Ik heb al langer last van rugklachten en ze worden niet beter”
“Ondanks verschillende behandelingen komen mijn nekklachten telkens terug”
“Kan ik hoofdpijn krijgen door mijn buikpijnklachten?”


Een osteopaat kijkt verder dan uw klachtenregio en gaat juist opzoek naar de oorzaak van de klacht.

Osteopathie 09 ZW min 2

Een osteopaat kijkt namelijk naar verschillende lichaamssystemen en gaat opzoek naar bewegingsverliezen. Want naast ons bewegingsapparaat (botten, spieren en gewrichten) onderzoekt een osteopaat ook het orgaansysteem (lever, darmen, nieren, etc.) en het craniosacrale systeem (schedel, ruggenmerg en hersenvliezen). Een probleem in een van deze systemen heeft zijn invloed op de andere systemen (denk aan rugklachten bij een darmprobleem, hoofdpijn tijdens de menstruatie, etc.)

Osteopathie kan zo voor diverse klachten helpen op alle leeftijden, ook bij baby’s en kleine kinderen. 

 

Wat doet een osteopaat?

Tijdens het eerste consult gaat een osteopaat opzoek naar de oorzaak van uw klacht. Dit doet hij eerst middels een anamnese waarin er gevraagd wordt naar de kenmerken van uw klachten, gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op uw klachten, zoals ongevallen, operaties, etc. Ook informatie over de verschillende lichaamssystemen komen aan bod.

Vervolgens doet de osteopaat zijn onderzoek waarbij de bewegingsverliezen van het bewegingsapparaat, orgaansysteem en cranio-sacraalsysteem beoordeeld worden.

Op basis van deze gegevens bepaalt hij de osteopatische behandelstrategie, deze wordt vervolgens ook met u besproken. De behandeling zijn veelal zachte technieken gericht op de oorzaak van de klacht.

De osteopaat heeft een vijfjarige opleiding gevolgd waarbij veiligheid voor de patiënt altijd voorop staat. Zo doet de osteopaat extra ‘safety’-testen vooraleer er bepaalde technieken worden toegepast. Mocht de osteopaat het nodig achten zal deze u ook doorverwijzen naar uw huisarts.

 

Locaties

 

Kosten en vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een behandeling van de osteopaat in de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk. Dit is uiteraard afhankelijk van de verzekeraar en de afgesloten polis. Lees uw polisvoorwaarden door om zeker te zijn of u verzekerd bent, hoeveel behandelingen u vergoed krijgt of tot welk bedrag u verzekerd bent. Vindt u de informatie in uw polisvoorwaarden niet duidelijk, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Klik hier voor een complete lijst van zorgverzekeraars en hun vergoedingen bij een aanvullende verzekering.

 

Let op!

Osteopathie valt niet onder de zogeheten ‘eigen bijdrage’! De eigen bijdrage geldt alleen voor medische kosten die onder de basisverzekering vallen. Osteopathie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en telt dus niet mee voor deze eigen bijdrage.

 

Informatie

Bel voor informatie of een afspraak naar:

046 - 4007707

E-mail: info@pmczuid.nl

Privacy verklaring: link

 

Directe Toegankelijkheid

Voor een behandeling is een verwijsbrief van uw huisarts of specialist niet nodig.

acceptPatienten beoordelen de praktijk met een 9,2

Certificaat Qualizorg

HKZ-certificaat

© 2023 ParaMedisch Centrum Zuid
Ontwikkeling en hosting: Webdesign Creations
Back to Top