Maak meteen een afspraak: 

 

phone
 
046-4007707
 
e mail
 

info@pmczuid.nl 

 

Valpreventie

"Mijn vader loopt steeds slechter, ik maak me zorgen dat hij eerdaags eens valt en zich bezeerd."
"Eigenlijk voel ik me niet volledig zeker met lopen en dat maakt me wat angstig."

 

Heeft u verminderde balans en spierkracht; een verkeerd looppatroon;kan u slechter zien, of voelt u zich angstig bij een ongelijke stoep, losliggende mat of een gladde vloer? Of bent u al eens gevallen? Mogelijk heeft u een verhoogd valrisico!

Het Vallen Verleden Tijd programma is wetenschappelijk bewezen effectief.

In de afgelopen jaren heeft een groot aantal mensen deelgenomen aan het trainingsprogramma. De tussentijdse resultaten tonen een aanzienlijke vermindering van het aantal valpartijen en de ervaringen en reacties van de deelnemers zijn erg positief.

U kunt de valpreventie zowel in groepsvorm als individueel volgen. In groepsvorm is de groepsgrootte minimaal 10 personen.

 

Inhoud

Er wordt aandacht besteed aan de mobiliteit en balans middels praktische oefeningen; het beweeglijk houden of maken van de onderrug i.c.m. het bekken.

Praktische activiteiten zoals; hoe ga ik zitten op een stoel, hoe sta ik op van een stoel, hoe kom je van een stoel naar de grond toe, hoe draai ik mezelf om als ik op de grond lig en hoe sta ik op vanaf de grond. Tevens ook oefeningen voor het behouden of versterken van de beenspieren. De spierkracht neemt immers af naarmate men ouder wordt.

Tijdens het hindernisparcours worden er situaties nagebootst die in het dagelijkse leven veel voorkomen en een valrisico zijn. Zoals; iets van de grond pakken en ergens opzetten, over een ongelijke ondergrond lopen, omdraaien tijdens het lopen, over een voorwerp stappen etc.

Bij de spelvormen wordt er aandacht besteed aan dubbeltaken; stuiterend met een bal lopen, het creëren van chaos middels het door elkaar lopen, opeens veranderen van richting of het overgooien van een bal etc.

Tijdens de valtraining komen verschillende valtechnieken aan bod. Dit wordt opgebouwd van laag naar de grond tot steeds hoger van de grond.

 

Doelen

  • Verminderen valangst
  • Bewustwording van valrisico’s
  • Om leren gaan met valgevaarlijke situaties, zoals die gladde vloeren of tapijtjes
  • Verbeteren activiteiten niveau
  • Verbeteren mobiliteit en balans

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Amy via 046-4007707 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook kunt u de praktijk binnenlopen voor meer informatie/advies of het maken van een afspraak!

Informatie

Bel voor informatie of een afspraak naar:

046 - 4007707

E-mail: info@pmczuid.nl

Privacy verklaring: link

 

Directe Toegankelijkheid

Voor een behandeling is een verwijsbrief van uw huisarts of specialist niet nodig.

acceptPatienten beoordelen de praktijk met een 9,2

Certificaat Qualizorg

HKZ-certificaat

© 2023 ParaMedisch Centrum Zuid
Ontwikkeling en hosting: Webdesign Creations
Back to Top