Fysiotherapie

Fysiotherapie

"Door hevige rugpijn kan ik mijn werk niet goed doen."
"Hoe kom ik zo snel mogelijk van mijn zweepslag af?"
"Alle spieren in mijn nek lijken verkrampt, heb ik daarom zo'n hoofdpijn?"

Uw fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. U wordt geholpen in het verhelpen, verminderen of voorkomen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat u zich zo optimaal mogelijk kan bewegen.

Zipsfotografie2018051122143694

Een behandeling door de fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut uw klachten in beeld, door u te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. Dit is maatwerk. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie.

Waarvoor kunt u bij de fysiotherapeut terecht?
  • bij blessures of pijnklachten aan het lichaam
  • voor beweegzorg bij een (chronische) aandoening
  • voor revalidatie na een operatie of ongeval
  • om conditie op te bouwen of spierkracht te vergroten
  • om bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beinvloeden
  • om een betere houding aan te leren
  • om een betere ademhalingstechniek te leren of leren te ontspannen
Samen bereiken we resultaat

Door de specialisaties binnen ons team wordt een behandeling op maat gegarandeerd. Natuurlijk is uw eigen motivatie heel belangrijk in het proces.

U krijgt gerichte begeleiding, leert wat voor u voldoende en verantwoord bewegen is en wordt zich ervan bewust wat goed voor uw lichaam is en wat problemen veroorzaakt. Deze bewustwording helpt om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen.

Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich de beste manier van bewegen eigen maakt en vertrouwen krijgt in uw lichaam.

Het is dan ook belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Dit kan door de oefeningen te doen, goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Samen bereiken we resultaat!

Locaties