Maak meteen een afspraak:
|
|
046-4007707 |
|
|
Hoe gaat de ergotherapeut te werk?
Na een uitgebreide intake en/of observatie worden de activiteiten waarbij u hinder ondervindt in kaart gebracht. Op basis daarvan wordt er samen met u of uw partner een behandelplan opgesteld. De ergotherapeut begeleidt u bij het (opnieuw leren) uitvoeren van vaardigheden. Daarnaast kan het zinvol zijn op bepaalde activiteiten op een andere manier te gaan doen. Hierin kan de ergotherapeut u en eventueel uw partner adviseren. Indien nodig kijkt de ergotherapeut naar tijdelijke of blijvende geschikte hulpmiddelen, voorzieningen, aanvraag van extra zorg of woningaanpassingen. U wordt volledig begeleid in het traject van aanvraag van de voorziening bij de desbetreffende instantie.
De ergotherapeutische behandeling kan in de praktijk plaatsvinden of bij u thuis.
Wanneer het wenselijk of noodzakelijk is voor een optimale behandeling wordt er, na uw toestemming, samengewerkt met andere betrokkenen in uw omgeving. Dit kan zijn in de vorm van overleg met bv. uw huisarts, specialist, therapeut, thuiszorg of familie.
Voor wie is ergotherapie bestemd?
Ergotherapie is voor iedereen die hulp kan gebruiken om zo zelfstandig mogelijk te functioneren:
Kosten en vergoedingen
Enkelvoudige Extramurale Ergotherapie (EEE) is sinds 2006 een verstrekking in het basispakket. Per jaar wordt minstens 10 uur ergotherapie per persoon vergoed. Steeds meer zorgverzekeraars bieden vanuit hun aanvullende pakketten extra vergoeding. Behandelingen worden rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. De 10 uur ergotherapie vanuit het basispakket valt onder het algemene eigen risico dat de zorgverzekeraar hanteert. Het eigen risico geldt niet voor verzekerden jonger dan 18 jaar en vergoedingen vanuit het aanvullende pakket.
U wordt aangeraden uw polis na te kijken.
Klik hier voor onze actuele tarieven.