Maak meteen een afspraak:
|
|
046-4007707 |
|
|
"Door de pijn kan ik niet meer goed liggen en slapen".
"Na de chemo ben ik zo moe en vergeetachtig geworden".
"Mijn partner raakt overbelast, kunt u ons helpen?"
De ergotherapeut ondersteunt en begeleid. In bepaalde situaties zijn concrete oplossingen mogelijk, op andere momenten gaat het vooral om het draaglijker maken van de ziekte.
Over kanker en de gevolgen
Veel cliënten met kanker ervaren problemen in het dagelijks functioneren door vermoeidheid, pijn, verminderde mobiliteit, bewegingsbeperkingen en cognitieve problemen. Problemen in het dagelijks functioneren kunnen te maken hebben met persoonlijke verzorging, lig -en zithouding, vervoersmogelijkheden, uitvoeren van huishoudelijke activiteiten en hobby’s.
Wat doet de ergotherapeut?
De ergotherapeut kan in alle stadia van oncologie deel uitmaken van de zorg. De ergotherapeut focust zich op de aanpak van lichamelijke, cognitieve en emotionele aspecten van de behandeling van kanker. Dit gebeurt in de vorm van altijd een luisterend oor, voorlichting, advisering en coaching.
De gebieden waar de ergotherapeut gespecialiseerd in is:
Samenwerking
De ergotherapeut werkt nauw samen met de betrokken oncologie fysiotherapeut, diëtist, psycholoog en thuiszorg. Daarnaast stemt de ergotherapeut af met de (huis)arts, oncoloog, oncologieverpleegkundigen, (long)arts, thuiszorg en de gemeentelijke afdeling Zorg en Ondersteuning.