Fysiotherapie

Oedeemtherapie - Manuele lymfdrainage Vodder

"Ik heb last van teveel vocht in mijn benen."
"Na mijn operatie heb ik last van zwelling in mijn arm."

 Zipsfotografie2018051122143694

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht dat kan ontstaan als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Verschillende oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen. Het lymfestelsel kan beschadigd raken of niet goed werken, maar oedeem kan ook ontstaan als gevolg van een kankerbehandeling, een trauma, operatie of vaatproblematiek. Klachten die zich regelmatig voordoen als gevolg van oedeem zijn zwelling (zicht- en onzichtbaar), pijnklachten, beperking in bewegen, huidproblemen en stijfheid.

Bij oedeemtherapie richt de gespecialiseerde fysiotherapeut zich op de behandeling van deze klachten middels verschillende behandeltechnieken:

  • Manuele Lymfedrainage (MLD)
MLD is een zachte massagevorm toepasbaar op het gehele lichaam. Het heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen.
 
  • Compressietherapie
In de vorm van zwachtelen of therapeutisch elastische kousen.
 
  • Lymfepress
Apparaat dat middels luchtcompressie de vochtafdrijving stimuleert.
 
  • Lymftaping
 Tape techniek die drainage van lymfevocht stimuleert.
 
  • Oefentherapie
  • Huidverzorging en adviezen
 

Afhankelijk van het type oedeem wordt er een combinatie van deze behandeltechnieken ingezet.

Voor deze therapie kunt u terecht op onze locatie in Sittard, Heerlen en Koningsbosch. Neem gerust contact op voor meer informatie met Manon via 046-4007707 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.