Fysiotherapie

Watson hoofdpijntherapie

"Alles heb ik al geprobeerd, maar van mijn hoofdpijn kan ik maar niet afkomen!"
"Mijn migraineaanvallen lijken getriggerd te worden door gespannenheid in mijn nek en schouders."

Hoofdpijn- en migraine patiënten hebben vaak al verschillende (alternatieve) therapieën, medicatie en zelfs diëten uitgeprobeerd om hun klachten te verminderen en van hoofdpijn of migraine af te komen. Watson hoofdpijntherapie is een vrij nieuwe methode van onderzoek naar en behandeling van hoofdpijn- en migraineklachten.

 watson therapie

Wat is Watson hoofdpijntherapie?

Anders dan in de reguliere fysiotherapie of manueel therapie richt Watson hoofdpijntherapie zich specifiek op de bewegingen van de bovenste drie nekgewrichten. Deze nekgewrichten hebben een grote samenhang met uitstralende pijn naar het hoofd en het aangezicht; zoals hoofdpijn op het voorhoofd, pijn of druk achter een oog, pijn boven de wenkbrauwen e.d. Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een scheefstand of een blokkade in de hoge nek, kan dit specifieke hoofdpijn- of migraineklachten veroorzaken, die ook al tientallen jaren aanwezig kunnen zijn.


Werkwijze

Tijdens een eerste consult wordt vastgesteld of Watson hoofdpijntherapie bij u zou kunnen werken. Er wordt een uitgebreid vraaggesprek gehouden, waarbij specifiek wordt ingegaan op de aard en vorm van uw hoofdpijn-, migraineklachten.
Bij het onderzoek worden op bepaalde plaatsen in de nek verschillende druktechnieken uitgevoerd om erachter te komen welk gewricht en welke structuur de veroorzaker van uw hoofdpijn-/migraine is (meestal is op deze plek tevens sprake is van stijfheid of verlies van functie). Hierna wordt gestart met de behandeling.


Behandeling

Watson Therapie gaat niet gepaard met manipulaties van de nek. De technieken worden op een zachte wijze gebruikt. Binnen 5 behandelingen moeten er positieve verbeteringen zijn van uw specifieke hoofdpijn-/ migraineklachten. Dit kan zijn dat de frequentie van hoofdpijn afneemt, dat de duur van uw hoofdpijn afneemt of dat de ernst van de hoofdpijn afneemt. Als de hoofdpijn niet volledig verdwenen is, worden afspraken over een wat langere termijn ingepland.

Voor deze therapie kunt u terecht op onze locatie in Sittard en Gronsveld. Neem gerust contact op voor meer informatie.